tisdag 1 februari 2011

Långdistansafton

Det är fint här i Sjusjöen. Idag har vi kört modellorientering och skidtester. Solen skiner, det är ett par minusgrader i luften och lätt skidföre. Spåren är också bra i skick och snö finns det absolut tillräckligt av. Dessutom är det lite skare, så en av de avgörande sakerna i morgon blir att man genar rätt, speciellt nerför. Uppför är det dock långsamt att gena, då stavarna går rätt igenom.
Morgondagen kommer att bjuda på en långdistans över dryga 20km och med 650m totalstigning och med intervallstart. Två kartbyten blir det, ett i skogen och ett på målområdet. Speciellt är att vi blir transporterade till startplatsen med skidlift. Inledningen av banan blir alltså uppe på kalfjället här bredvid. 
Första man går ut 10:00 lokal tid och jag går ut som sista man 11:50. Arrangören har beräknat segrartiden till 1h35', men jag tror att vi kommer att åka bra mycket fortare. Det utlovas fina möjligheter att följa tävlingarna över internet, åtminstone live-resultat och GPS-uppföljning i realtid. Arrangörens Live-sidor hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar