onsdag 2 februari 2011

Just idag e ja stark!

Dagens långdistans blev en precis lika fin tävling som jag väntat mig. Det här är skidorientering! Förstås är det då extra roligt att vinna och förnya sitt europamästerskap. 
Jag gjorde en riktig kanoninledning och ledde tävlingen med över tre minuter redan efter en halvtimmes åkning. Efter det fungerade inte orienteringen lika bra och jag gjorde två lite större missar och en del små, sammanlagt lite över två minuter. På slutet fick jag ihop orienteringen igen, men gjorde ett par vägvalsmissar. Men jag trodde inte det skulle räcka till seger. Jag körde ändå på för fullt fastän jag nog började bli ganska trött mot slutet. Olli-Markus, som i början av banan gjorde en del missar, kom fortare än mig på slutet av banan. Som sagt så klarade jag ändå att hålla honom bakom mig; segermarginalen blev till slut dryga minuten. Tredje man var 2'30" bakom. 
Nu känner jag mig ganska slutkörd. Ikväll invigningsseremoni med prisutdelning och i morgon vilodag. Till resten av tävlingarna gäller det nog att ställa in sig på att orientera ännu mer noggrant. Som vanligt är nog tillräcklig framförhållning i kartläsningen den viktigaste nyckeln till framgång.

4 kommentarer:

 1. Grattis! Fint gjort. Och tack för tipset om arrangörens Live-sidor. Det var spännande att följa med din framfart via Live-bevakningen.

  SvaraRadera
 2. Grattis också från oss på Linapelt!

  SvaraRadera
 3. Släkten i Sverige grattar också. – Släkten är värst brukar vi ju säga .

  SvaraRadera
 4. Och stark tycks du ha varit hela veckan:) Grattis!!!

  SvaraRadera