tisdag 31 januari 2012

Fjärde plats i premiären.

Min analys av vad som skulle avgjöra dagens långdistans visade sig vara helt rätt. Problemet var att jag bara klarade av en av de två sakerna. Jag lyckades med att hålla mig på kartan och hela tiden veta vart jag var påväg. Däremot lyckades jag inte hitta rätt ställen att gena på. Jag gjorde visserligen flera bra gen, men ännu fler dåliga. Det gjorde att jag flera gånger hamnade att jaga ikapp de jag för en stund sedan skida tillsammans med. Det gjorde att jag fick en rejält tung tävling.
Över halva tävlingen var jag av och till tillsammans med Andrey Grigoriev och Hans-Jörgen Kvåle som i slutändan tog de två första placeringarna. Men en bit in på tredje och sista varvet tappade jag kontakten med dem slutligen. In till publikkontrollen en dryg kilometer före mål var jag ensam på tredje plats, men efter en halvminutsbom på tredje sista kontrollen så var Lars Moholdt och Erik Rost ikapp mig. Till slut förlorade jag spurten mot Lasse, men höll Erik bakom mig.
Allt i allo inget bra lopp, men en ok start på cupen. I morgon blir det vilodag, sedan fortsätter vi med sprint på onsdag.

 Ett varken vackert eller effektivt sätt att korsa mållinjen. (foto: Alex Jospe)

1 kommentar:

  1. Shit du var ju före med kroppen! Nästa gång vet du bättre sätt att korsa mållinjen.

    SvaraRadera