fredag 12 november 2010

Skitkul skidorientering och race med mjölksyra över öronen

Mot slutet av veckan har det blivit lite varmare här, så vi har kunnat göra också annat än att skida sakta i tröga spår. Jukka spenderade början av veckan på skotern och fick till ett litet intressant spårnät som dessutom var i stort sätt perfekt skick.
I går och idag har vi således kört skidorientering, igår tre korta slingor i maxfart och idag två lite längre i lite lugnare fart.  Roligt var det, men  ibland ännu lite svårt att stå på benen, då man inte ännu är van att skida i smalspår. Idag körde vi dessutom ett skidrace i tävlingsspåret. Reisi Häkkinen visade sig ha bäst psykisk laddning av oss och var snabbast på de dryga tio kilometer vi åkte. Jag var tvåa, åtta sekunder efter och Olli trea en minut efter mig.
Det har verkligen varit skönt när kölden släppt och vi har fått skida i drömförhållanden här i slutet av veckan. Vårt läger slutar i morgon lördag, men jag fortsätter ännu min lapplandsvistelse; jag flyttar bara lite söderut till Äkäslompolo där jag blir ännu ett par dagar in på nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar